mrt 162011
 

Module “Kindermishandeling” vanaf 7 april 2011

Kindermishandeling staat volop in de belangstelling. Voor artsen die direct betrokken zijn bij het onderzoek van kinderen die (mogelijk) het slachtoffer zijn van kindermishandeling en/of seksueel misbruik organiseert de NSPOH daarom de vierdaagse module “Kindermishandeling”. Op donderdag 7 april gaat de module in Amsterdam Zuidoost van start. Geïnteresseerden vinden meer informatie op

Niet alleen forensisch artsen en artsen werkzaam bij AMK’s kunnen deelnemen. De module is ook geschikt voor geïnteresseerde huisartsen en andere medisch specialisten, zoals kinderartsen en jeugdartsen. Tijdens de module, die op een gunstig “filevrij” tijdstip plaatsvindt, wordt onder andere aan de hand van beeldmateriaal en casuïstiek gesproken over specifieke kenmerken van kindermishandeling (inclusief zedendelicten) en andere bijzondere aspecten van de schouw bij minderjarigen. De docenten zijn werkzaam als forensisch arts, als AMK-arts of als (forensisch) kinderarts met ruime praktische ervaring met kindermishandeling en seksueel misbruik van kinderen. In de evaluatie bij een eerdere uitvoering van deze module noteerde een deelnemer:”Met sprekers uit diverse disciplines was deze module ook voor mij (als vertrouwensarts) heel geschikt.”

Accreditatie

Bij de Nederlandse Vereniging van Kinderartsen wordt accreditatie aangevraagd. Voor 24 uur is de module geaccrediteerd in de categorieën forensische geneeskunde, maatschappij & gezondheid. Door het CvAH is accreditatie voor huisartsen verleend.

www.nspoh.nl of nemen contact op met het opleidingssecretariaat, telefoon 020-4097000.